Waar de grens ligt, kan per sporter of coach verschillen. Bij het uitschelden van een scheidsrechter is het duidelijk. Maar kan een spelersbegeleider zomaar de kleedkamer binnenkomen? De actie Support Safe Sport maakt onderwerpen als discriminatie, racisme, verbaal en fysiek geweld, intimidatie, groepsdruk en uitsluiting bespreekbaar.
Passende gedragsregels
Voor welke moeilijke keuzes kom je als sportclub of vereniging te staan? Wat zijn passende gedragsregels en waar vind je meldpunten en vertrouwenspersonen als grenzen worden overschreden? Support Safe Sport helpt hierbij.
Op de agenda
Wethouder Thomas van Broekhoven: “We willen bereiken dat Veilig Sportklimaat bij iedere vereniging op de agenda komt. Afspraken, richtlijnen en waarden moeten er samen voor zorgen dat leden van verenigingen zich op hun gemak voelen en hun mentale en fysiek gezondheid niet in het gedrang komen.”
Steun de actie
We willen toch allemaal een veilige en positieve sportomgeving? Een omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn? En met plezier en respect kan werken aan mooie sportprestaties? Help mee en breng grensoverschrijdend gedrag onder de aandacht bij sporters, coaches, supporters en clubbestuurders.
Bijschrift foto: inhoud van het pakket met promotiematerialen dat Veldhovense sportclubs in november 2023 hebben ontvangen. Er zijn onder andere posters, stickers, deurhangers en viltjes te zien.
Om dit te bereiken, ontvingen Veldhovense sportclubs met een eigen accommodatie in november 2023 een pakket met posters, viltjes en andere materialen. Heb je geen pakket ontvangen? Neem dan contact op met Roland Hulsbosch (beleidsadviseur Sport) via e-mailadres roland.hulsbosch@veldhoven.nl.
Over Support Safe Sport
Vanuit Sportakkoord II kregen gemeenten de opdracht om verenigingssport toegankelijker en sociaal veiliger te maken. Support Safe Sport is een regionale samenwerking tussen 14 gemeenten om dit te bereiken. Behalve Veldhoven doen ook de gemeenten Asten, Best, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Someren, Son en Breugel en Waalre mee.
Meer informatie?
Kijk dan op de website van Support Safe Sport (Deze link gaat naar een externe website). Hier vind je ook een toolkit (Deze link gaat naar een externe website)met nog meer posters, flyers, logo’s en afbeeldingen om grensoverschrijdend gedrag binnen jouw club of vereniging onder de aandacht te brengen. Wil je nog een stapje verdergaan om de actie tot een groot succes te maken? Aarzel dan niet en neem contact op met Support Safe Sport via e-mailadres info@supportsafesport.nl.
Grenzen verleggen? Hartstikke goed. Grenzen overschrijden? Echt niet!
Ontdek alle gerelateerde activiteiten